Kennismaken met Luc Collin voorzitter en huisregisseur van” KTV De Noordstar – Rederijkerskamer de Lelieblomme”Luc Collin is als schrijver verbonden aan het Toneelfonds Janssens Antwerpen en is lid van het SACD (Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques). Na vormingen als germanist en regisseur deed hij jarenlange werkervaring op bij zowel Nederlands- als Franstalige toneelgezelschappen. Onder Jo Röpke was hij stageleider verbonden aan het Rits.

Hij schreef een reeks werken voor het straattoneel en hij vertaalde, bewerkte en/of creëerde werken zoals De Sterrendief van De Ghelderode, Requiem voor een Non van Faulkner, De Boerderij der

Dieren van Orwell, L’Arlésienne naar de roman van Daudet, Ahab naar de roman van Melville, De Ingebeelde Zieke van Molière en andere… Hij vertaalde” J’y croix” van Noël Piercy dat “ Nonstop” werd en werken van Didier Franck o.m. “Wachtzaal Story” en” Koffiekletsen of Kassa kassa”. Zes eenakters van Tsjechov stak hij in een nieuw kleedje.

Hij regisseert graag blijspelen en musicals o.m. Alice in Wonderland, Pygmalion, Animal Farm ……. telkens met groot orkest, dans en grote bezetting.