KTV De Noordstar- Rederijkerskamer De Lelie verliest met Frank een onschatbare vriend, een alom gekende, erkende, gulle en een begripsvolle medemens.

Zijn veelzijdige talentenpalet: schilderkunst, tekenkunst, grime, decorontwerp en ook acteren zou moeten gezorgd hebben voor een leven helemaal vooraan in de schijnwerpers.
 

Maar hij koos voor het echte werk: deskundige dienstbaarheid in de schaduw.
 

Hij hielp er velen en zijn prijs: "Nen dikke merci" en eventueel een pintje.
 

Een echte Sinterklaas dus, die hij in feite was. Ieder jaar rond 5 december bracht hij vreugde bij de kinderen en toverde hij een glimlach op het gelaat van ouderen en beproefden.
 

Hij zelf counterde tegenslag met zijn onverwoestbare, relativerende humor.
 

Toen zijn initiële vereniging in Evere haar activiteiten stopte rolde frank in de jaren negentig binnen bij onze Noordstar. Hij is nu bijna een halve eeuw een van de onzen.
 

Een halve eeuw een steunpilaar en de lijm van de vereniging. Hij verzamelde mensen met een grap en een grol.
 

Belevenissen kenden wij samen met jou bij de vleet. Met ons straattoneel trokken wij door Vlaanderen, Frans Vlaanderen en Nederland.
 

De personages die jij gestalte gaf zijn talloos nietwaar Mister Scrooge.
 

In 2000 toen KTV De Noordstar de functie van Rederijkerskamer De lelie toegewezen kreeg, maakten wij hem manu militare tot Gulden Riddeer

Frank gij zijt  Rederijker en Ridder in hart en nieren.
 

Het ga je goed daarboven vriend. Als je er aankomt hoor ik al je bekenden al zeggen: :" De Frank potverdekke! Wat drinkt ge?"

Welkom bij Noordstar de Lelie

Ontdek de Magie van Amateurkunst

Welkom op de officiële website van Noordstar de Lelie, waar amateurkunst en passie samenkomen in betoverende voorstellingen. Als een bloeiend amateurgezelschap zijn we trots op onze toewijding aan het brengen van hoogwaardig theater naar de gemeenschap.